Societat

Suspenen fins demà el judici del cas Tous per analitzar noves proves

El gendre dels joiers, Lluís Corominas, no ha arribat a declarar davant el jutge

La defensa presenta nous vídeos, un de la garita del vigilant i un altre de diversos angles de la finca

El judici contra el gendre dels Tous, Lluís Corominas, que havia començat aquest dilluns amb la selecció del jurat i ha continuat aquest dimarts amb l'exposició dels fets per part de la defensa, l'acusació particular i la fiscalia, ha quedat suspès per analitzar noves proves presentades per la defensa. L'imputat no ha arribat a declarar davant el jurat.

Les noves proves són principalment videogràfiques i han obligat a la jutge ha suspendre el judici fins aquest dimecres perquè tant la fiscalia com l'acusació particular puguin visionar-les.

Es tracta, entre d'altres, de dos vídeos: en el primer, suposadament, es veu i escolta tot el que va passar la tarda del 6 de desembre del 2006 en la garita del vigilant, és a dir, les converses que aquest va mantenir tant amb Corominas com amb els Mossos d'Esquadra després de descobrir que uns assaltants havien entrat a la casa.

El segon vídeo és un mosaic, editat, que divideix la pantalla en quatre, mostrant la finca des de diversos angles, que dóna una idea a temps real del que estava passant a la propietat dels joiers.

Fonts de la defensa han explicat que no han aportat les proves fins ara -quatre anys després dels fets- per no “devaluar” les proves i per aconseguir que el jurat del cas els veiés per primer cop en el judici, no a través dels mitjans de comunicació.

La Fiscalia i l'acusació s'han mostrat sorpresos i han assegurat que necessiten un temps d'anàlisi abans de continuar amb el judici i que la jutge haurà de decidir si les admet o no.

Cap de seguretat


Aquest dimarts en el judici per la mort d'un dels assaltants de la casa de la família a mans del gendre al 2006, la defensa ha exposat que Corominas té el títol de cap de seguretat, però no exercia com a tal, mentre que les acusacions ha matisat que els Tous no tenien contractada cap empresa més de seguretat i han proposat al jutge incloure proves que demostrin que sí ho feia.

Aquest detall podria reflectir si l'acusat tenia o no l'experiència necessària per afrontar els fets i podrien aclarir si els trets es van efectuar o no en defensa pròpia, mogut pel fet de que la policia no havia arribat i els assaltants podrien anar armats.

Coromines s'enfronta a una condemna d'11 anys per presumptament haver matat un dels lladres al domicili dels Tous a Sant Fruitós del Bages el 9 de desembre del 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.