Societat

TRIBUNALS

Tous diu ara que el seu gendre no és el cap de seguretat

Lluís Corominas viu de prop l'elecció del tribunal popular que el jutjarà per haver mort un suposat lladre al carrer

La família de joiers insisteix que l'acusat va actuar en socors dels seus sogres

Amb la seva corpulència desapareguda en benefici d'una figura esvelta, i amb els cabells més llargs, Lluís Corominas va arribar cap a les nou del matí a l'Audiència de Barcelona per ser jutjat d'homicidi per haver matat d'un tret un lladre que rondava la casa dels seus sogres, els joiers Tous, a Sant Fruitós de Bages, el desembre del 2006.

L'acusat, sempre acompanyat de la seva dona Alba, no es va amagar de la munió de càmeres –hi havia més d'una cinquantena de mitjans acreditats– que l'esperaven. Fins i tot va compartir hores d'espera a la mateixa sala que els periodistes, amb la tranquil·litat, però, que dins el Palau de Justícia està prohibit fer fotos. A estones, es va posar uns auriculars.

Una representant de premsa dels Tous va insistir a aclarir ahir que Corominas no ha estat mai el cap de seguretat de la família, ni de la societat CES 21, que les acusacions fan responsable civil subsidiària de l'indemnització de 210.000 euros que ha fixat la fiscalia. L'acusat va ser l'administrador únic d'aquesta empresa, creada el juliol del 2006 amb l'objecte social d'oferir serveis electrònics i de seguretat, càrrec a què va renunciar un any després.

L'acusat, que viu a prop dels Tous, va actuar en defensa dels interessos dels sogres i els cunyats, segons els portaveus de la família. És l'argument que el seu lletrat, l'exmagistrat de l'Audiencia Nacional Carlos Bueren, exposa en l'escrit de defensa, presentat el 2009 al jutjat, el qual no es va difondre fins ahir entre els mitjans. “El vigilant de seguretat va demanar al senyor Corominas que agafés una arma”, afirma Bueren. L'advocat sosté que, en arribar a casa dels sogres, l'home va trobar un cotxe i s'hi va dirigir, pensant que era buit. Segons el mateix escrit, l'acusat “es veu sorprès per la presència de dos individus a l'interior i, tement ser atacat, els crida l'alto; el pilot fa un moviment brusc, que només es pot interpretar com a l'ús imminent d'una arma i, presa del pànic, sense detenir el cotxe, Corominas dispara, i una de les bales impacta tangencialment en el cap del pilot”.

La fiscalia i l'acusació particular de la família de la víctima mantenen que Corominas era el director de seguretat dels Tous, perquè així ho va manifestar al jutjat el 2006. Per què aquest canvi? Perquè el jurat s'estovi en veure'l actuar com a ciutadà i no pas com a professional? Per desvincular-hi la família? Avui, amb la declaració de Corominas, s'intentaran esvair els dubtes.

LA FRASE

Va anar en auxili dels seus sogres i les seves cases, confiant que els Mossos arribarien abans
Carlos Bueren
Advocat de Corominas (escrit DE DEFENSA del 2009)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES

L’Ajuntament retirarà els símbols franquistes del cementiri vell

GIRONA
SOCIETAT

La 080 Barcelona Fashion tornarà al recinte de Sant Pau del 14 al 17 d’octubre

Barcelona
SALT

La plaça Llibertat culmina una nova edició del projecte artístic i comunitari de ‘Segona residència’

SALT / GIRONA