Societat

Successos

explosió

L'explosió de Premià de Mar obliga a desallotjar tres edificis i el consistori habilita el pavelló municipal

L'explosió de Premià de Mar (Maresme) ha obligat a desallotjar tres edificis i el consistori ha habilitat el pavelló municipal per acollir part dels afectats. La Creu Roja ja hi ha distribuït una cinquantena de llits i mantes.

La forta deflagració s'hauria localitzat al pis 2n 1a del número 196-198 de la Gran Via de Lluís Companys però ha generat nombrosos danys en d'altres habitatges del mateix immoble i també dels blocs contigus -principalment amb trencament de vidres-. Per precaució, i mentre els Bombers fan revisió de les estructures, s'han evacuat els veïns d'aquest l'immoble principal i els dos adjacents.

El balanç final de l'explosió és d'una persona morta i 17 de ferides. Un d'aquests ferits està en estat crític a la Vall d'Hebron, altres dos en estat greu a Can Ruti i 6 ferits menys greus repartits entre l'Hospital de Mataró i el municipal de Badalona. La resta d'afectats han estat atesos ‘in situ' per ferides lleus i han estat donats d'alta.

L'avís de la deflagració s'ha rebut a les 08.24 hores al número 196-198 de la Gran Via de Lluís Companys de Premià de Mar, cantonada amb carrer d'Elisenda de Montcada. Es tracta d'un edifici de set plantes i l'explosió -d'origen desconegut- ha afectat totalment un habitatge del segon pis i també parcialment un altre habitatge contigu.

Un total de 17 dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat a la zona i tècnics de Gas Natural s'han desplaçat al lloc dels fets per mirar d'investigar la deflagració. També han col·laborat en el sinistre 11 patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local, entre d'altres. El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 27 trucades de veïns alertant de l'explosió. Protecció Civil ha activat l'alerta del Procicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.