Societat

Porqueres vol aconseguir més habitatge

L'Ajuntament mira d'evitar la fuita de joves cap a altres municipis

Porqueres, com altres pobles, té un nombre limitat d'habitatges assequibles, i això –junt amb altres circumstàncies– provoca que a l'hora d'emancipar-se molts joves se'n vagin a viure a altres municipis. Una solució a aquesta fuita és –segons l'Ajuntament– la divisió horitzontal, és a dir, d'un habitatge fer-ne dos o tres. El pla general d'urbanisme ja preveu aquesta possibilitat, però són pocs els propietaris que hi recorren. “A Porqueres hi ha moltes cases construïdes dècades enrere per a tota una família, on ara hi viuen tan sols una o dues persones”, explica l'alcalde, Francesc Castañer.

La proposta municipal que es vol fer arribar als veïns en general és que es pensi en la possibilitat de la divisió horitzontal, i que els habitatges nous que en resultin es posin a lloguer. “Aquesta pràctica ajudaria també a densificar el municipi, ja que Porqueres és molt una ciutat jardí”, hi afegeix Castañer.

Enquesta

La proposta de l'Ajuntament coincideix amb la recepció d'unes enquestes sobre habitatge que s'han realitzat en els darrers mesos. Unes 150 persones han respost a preguntes sobre el tipus d'habitatge que desitgen els joves o l'estat en què es troben els pisos i les cases construïdes temps enrere. Les qüestions plantejades als joves (s'adreçaven a persones d'entre 16 i 35 anys) es van canalitzar pel lloc web municipal, mentre que la resta s'havien de respondre omplint uns formularis en paper. Paral·lelament s'ha demanat el parer del sector immobiliari.

Les respostes s'analitzaran en les pròximes setmanes, amb l'objectiu de detectar problemes (situacions de pobresa energètica, per exemple) i concretar la necessitat d'habitatge que hi ha entre els joves. A partir de les conclusions a què s'arribi, l'Ajuntament podria crear, per exemple, una borsa d'habitatge de lloguer o fer de mitjancer amb els promotors immobiliaris i els interessats a llogar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.