Societat

Habitatge

A Porqueres calen més pisos de lloguer, diu un estudi

Aquest tipus d'habitatge és el més demanat entre els joves i, en canvi, només representa el 9% del total

Un estudi elaborat els darrers mesos per encàrrec de l'Ajuntament de Porqueres sobre la necessitat d'habitatge al municipi constata que els joves prefereixen majoritàriament anar de lloguer que comprar un habitatge en propietat. Es dona la circumstància, però, que precisament de pisos o cases de lloguer és del que menys hi ha (no arriben al 9 % del total del parc d'habitatges). Un altre desajust es refereix a la mida de l'habitatge. Mentre que el més demanat és d'entre 70 i 90 metres quadrats, resulta que d'aquests no n'hi ha gaires, fins al punt que un percentatge elevat dels habitatges (el 38 %) tenen més de 120 metres quadrats. Aquestes dades corresponen a una enquesta entre gent de 16 i 35 anys.

L'estudi ha inclòs també una consulta als agents de la propietat immobiliària (API), segons la qual està creixent la demanda d'habitatge a Porqueres per part de gent del mateix municipi i també de la veïna Banyoles. La zona més demanada –diuen els API– és la de les Pedreres perquè se la considera “tranquil·la, ben comunicada (amb transport privat), i per la proximitat amb les escoles i la llar d'infants”. A diferència de l'enquesta als joves, els API diuen que als interessats en un habitatge a Porqueres els és indiferent si és de lloguer o de compra o si és nou o de segona mà.

Actualment –es desprèn de l'estudi– hi ha 78 persones (la majoria de les quals no estan empadronades a Porqueres) que busquen un habitatge de protecció oficial al municipi. També s'especifica que el 90% dels prop de 1.300 habitatges que hi ha a Porqueres són de primera residència.

Arran d'aquestes dades, el consistori es planteja la possibilitat de desenvolupar urbanísticament dues zones, a la vora del casal d'avis i a l'àrea de la plaça Catalunya, ha explicat l'alcalde, Francesc Castañer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.