Societat

Limiten el soroll al front marítim de Castelldefels

L'aprovació definitiva del mapa de soroll estableix nivells sonors inferiors a les zones que només són residencials

El consistori té en compte les al·legacions veïnals i limita a 75 dB les emissions

El nivell d'emissions sonores al front marítim de Castelldefels s'ha limitat amb l'aprovació definitiva del mapa del soroll i de capacitat acústica, i també de l'ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions. Són documents que abasten tot el municipi, però ha estat a la platja on s'ha treballat especialment per reduir les molèsties als residents arran de les al·legacions presentades per la Federació d'Associacions de Veïns (FAV). El consistori ha recollit vuit de les 18 al·legacions i s'han tingut en compte totes les aportacions de la FAV.

En la versió inicial del govern municipal, el mapa de soroll catalogava tot el front marítim com a B1, considerant que l'activitat de bars i restaurants coexisteix amb la residencial. Això implica que durant el dia les llars poden rebre un volum de 60 decibels de dia i 50 de nit. Però els veïns no hi estaven d'acord, perquè defensaven que en molts de trams on només hi ha cases i pisos no té lògica que tinguin la catalogació de B1. La lluita era aconseguir la categoria A4, que limita a 55 decibels de dia i 45 de nit el nivell sonor que es pot rebre. Finalment, el mapa de soroll atorga la B4 a aquells trams on hi ha bars i restaurants durant tot l'any: entre el carrer Sitges i el 21, entre el carrer 4 i el Navegants i al tram comprès entre els carrers Romaní i Perú. No s'han tingut en compte les guinguetes temporals, ja que el seu emplaçament pot canviar segons el plec de condicions, que es redacta cada quatre anys. Pel que fa a l'ordenança, situa en un llindar de 75 decibels el total que poden emetre els locals. Això significa que el soroll que arriba a les cases, esmorteït per la distància, és compatible amb la categoria A-4.

La presidenta de l'Associació de Veïns del Baixador, Rosa Pla, i el seu homòleg a Lluminetes, Ramon Escolà, van valorar molt positivament aquest canvi. “Hem aconseguit protegir tant els veïns com els usuaris de la platja i l'entorn natural de la contaminació acústica”, va declarar Pla, mentre que Escolà va considerar que “com més mesures tinguem més podrem incidir en les molèsties que causen els locals”.

Pla de sanejament

D'altra banda, el ple va aprovar el pla econòmic financer 2017-2018, un pla de sanejament obligat per la sentència recent que condemna el consistori a tornar l'1% de la massa salarial de tres anys als funcionaris i per la dissolució de l'empresa municipal Castelldefels Projeccions, que ha obligat el consistori a amortitzar 7,5 milions de deute. El regidor d'Hisenda, Antoni Casas, va insistir en el fet que tot i l'obligatorietat de presentar el pla, els comptes municipals estan sanejats.

També es van aprovar els últims tràmits que han permès que, des d'ahir, el servei de neteja i recollida d'escombraries sigui de gestió municipal. “Un model pioner, ambiciós i modern”, va assegurar el regidor d'Urbanisme i Obres, Ramon Morera. El regidor va explicar que el procés de millora serà gradual i que en un any tindran els camions nous.

LA XIFRA

55
decibels
de dia i 45 de nit seran els màxims que podran rebre els habitatges situats a zones catalogades com a A4.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El Mercat de Nadal del Finlàndia, millor carrer guarnit de les festes de Sants

Barcelona
URBANISME

El govern de Castelldefels avança les obres per revertir el carril bici

castelldefels
SOCIETAT

Ajuts per treure l’amiant afectat per la pedregada a Sant Pere de Torelló

Sant Pere de Torelló
MEDI AMBIENT

Retiren la brossa marina de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre

La Ràpita

L’ICAG, compromès amb la nova llei de paritat

girona
URBANISME

Comencen a enderrocar l’edifici d’El Barco d’Esplugues de Llobregat

Esplugues de Llobregat
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc