Societat

infraestructures

L'aeroport de Barcelona, distingit com el millor d'Europa gràcies a la T1

La nova terminal ha estat clau per obtenir aquest guardó de reconeixement internacional

El jurat va valorar el disseny lineal i l'aposta mediambiental

L'aeroport de Barcelona ha estat distingit pel Consell Internacional d'Aeroports d'Europa (ACI Europe) com el millor aeroport europeu de més de 25 milions de passatgers de l'any 2010. El director de la instal·lació barcelonina, Ferran Echegaray, que es va desplaçar a Milà per recollir el guardó, va destacar la rellevància d'aquest reconeixement. “Com a país hem d'estar molt orgullosos perquè és una distinció molt important concedida per l'elit del món aeroportuari europeu”.

La T1 ha estat clau per a la concessió d'aquest guardó. El jurat, per unanimitat, n'ha valorat amb molt bona nota diversos aspectes, com ara el disseny lineal, ampli i funcional; l'agilitat dels processos; l'aplicació de les noves tecnologies o la qualitat de l'oferta comercial i de restauració.

També en destaquen la qualitat dels serveis destinats als passatgers business, com ara el centre de negocis, les sales VIP i les zones d'oci –perruqueria, gimnàs, massatges–. Però el que destaca per sobre de tot és la valoració que l'ens internacional fa de l'aposta pel respecte al medi ambient, amb la instal·lació de 696 plaques fotovoltaiques al sostre de la T1 i la posada en marxa del nou sistema de recollida selectiva de residus.

Echegaray va agrair la feina feta “per tots els treballadors de l'aeroport i per totes les companyies aèries que aposten per Barcelona, que són els que han permès obtenir aquest premi”. Barcelona recull el relleu de l'aeroport Amsterdam-Schiphol, considerat el 2009 el millor aeroport europeu.

D'altra banda, els viatgers i acompanyants valoren amb un 3,9, en una escala d'un màxim de 4, la qualitat de la seguretat de les terminals de l'aeroport. Amb relació a l'aspecte que, segons una enquesta, va resultar pitjor valorat pels usuaris de la T1, les cues per passar els controls de seguretat de l'àrea d'embarcament, Echegaray va aclarir ahir que, en hora punta, a l'aeroport del Prat es triga com a màxim deu minuts a superar els controls, un temps inferior al que es registra a la majoria d'aeroports europeus.

LA XIFRA

73.387
passatgers amb mobilitat reduïda van ser atesos en el primer any de funcionament de la T1.
53
per cent
dels viatgers de l'aeroport de Barcelona opten per facturar l'equipatge abans d'embarcar
.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia