Editorial

EDITORIAL

La T1 aprova el primer any amb nota

El noranta per cent dels 17,5 milions d'usuaris de la nova terminal T1 de l'aeroport de Barcelona han donat una bona nota a un equipament estratègic que aquesta setmana arriba al seu primer any de funcionament, una satisfacció que coincideix amb l'expressada pels màxims responsables de les companyies aèries que hi operen. Aquestes bones sensacions generalitzades han estat claus, sens dubte, perquè l'aeroport de Barcelona hagi estat considerat el millor aeroport europeu amb més de 25 milions de passatgers de l'any 2010 pel Consell Internacional d'Aeroports d'Europa (ACI Europe).

La T1 amplia les possibilitats econòmiques del país. I ho fa amb un edifici funcional i ben equipat, amb una zona comercial incomparable, que el fan acollidor tant per als operadors com per als passatgers, amb unes possibilitats de creixement i un disseny preparat per facilitar les connexions que situen l'aeroport barceloní amb avantatge respecte a la gran majoria d'aeroports europeus, víctimes de la saturació i amb les possibilitats d'incrementar el trànsit al límit.

Aquesta situació esperançadora podria acabar de millorar si se superen alguns inconvenients detectats, com ara una certa falta d'agilitat en els controls de seguretat, i alguns problemes menors en els aparcaments. Ja se n'han anat resolent alguns i s'han detectat algunes millores durant aquests dotze mesos, com les relacionades amb la senyalització, la qual cosa vol dir que s'està fent un seguiment correcte sense caure en el conformisme. Finalment, la mala connexió amb els transports públics, que obliga molts viatgers a accedir a la terminal en taxi o vehicle privat, són una assignatura pendent, d'una importància no pas menor. En aquest cas són les administracions les que han de treballar per resoldre d'una manera satisfactòria un handicap que no pot llastar unes instal·lacions que acaben de rebre la màxima distinció continental i l'aprovació dels usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia