Societat

La directora del Tibidabo qualifica de “normals” les avaries del Pèndol

Rosa Ortiz assegura que els problemes que va tenir la màquina “mai van afectar a la seguretat”de l'atracció

La directora assegura que “el parc té llicència des de l'any 1989”

La directora del Parc del Tibidabo, Rosa Ortiz, ha qualificat de “normals” les avaries i incidències que havia patit fins ara l'atracció d'el Pèndol, responsable de la mort d'una adolescents de 15 anys el passat dissabte.

Ortiz assegura que els problemes que va tenir la màquina “mai van afectar a la seguretat” d'el Pèndol i ha volgut desvincular-los del possible perill que pogués suposar l'atracció. En aquest sentit, adverteix que si haguessin suposat un risc pels visitants del parc s'hauria “aturat l'atracció”.

No obstant, la directora ha reconegut que hi ha tot el registre de les incidències ocorregudes al tràgic espai durant tots els seus anys de vida, però avisa també que existeix totes i cadascuna de les certificacions “diàries, setmanals, mensuals i anuals” que garantien la seva seguretat.

D'altra banda, Ortiz ha volgut tallar de rel el debat obert al voltant de la llicència que té o hauria de tenir el Parc del Tibidabo per funcionar, i que CiU ha denunciat que li manca en, al menys, alguns punts. En aquest sentit, la directora ha assegurat rotunda que “el parc d'atraccions té llicència des de l'any 1989” i ha volgut aclarir que aquest permís “és per tot el recinte però no té res a veure amb la seguretat de les atraccions, té a veure amb l'evacuació, accessos i el que és normal en un recinte com un parc”. No obstant, ha reconegut que “des del 2007, l'Ajuntament està treballant per adequar-la a la normativa actual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.