Societat

Hereu anuncia que dilluns resoldrà amb Zapatero la cessió del Castell de Montjuïc

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat avui que es reunirà dilluns 30 d'abril amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a Madrid amb el qual resoldrà la cessió d'ús del Castell de Montjuïc.

Hereu ha avançant el contingut de la seva reunió amb Zapatero durant una roda de premsa a Barcelona per presentar el seu cartell de campanya per a les eleccions municipals del pròxim 27 de maig.

L'actual alcalde de Barcelona ha assegurat que "desbloquejarem la cessió d'ús del castell per la via de l'acord i abans d'acabar aquesta legislatura", tal com es va comprometre quan va prendre possessió després de la marxa de Joan Clos al ministeri d'Indústria.

De fet, el govern de Madrid treballa des de fa setmanes en l'elaboració d'una ordre ministerial sobre la transferència a l'Ajuntament de Barcelona del Castell de Montjuïc, que podria aprovar abans de les eleccions municipals i autonòmiques. L'aprovació d'aquesta ordre ministerial suposaria la retirada del projecte de llei sobre la transferència del Castell, bloquejat des de fa un any al Congrés dels Diputats.

Hereu també ha recordat que l'Ajuntament barceloní preveu instal·lar al castell el Centre per a la Pau, a més d'un altre centre d'interpretació de la muntanya de Montjuïc.

Crítiques
Des de CiU, el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que l'anunci d'Hereu suposa "un ús partidista i vergonyós" de les institucions: "Fa quatre anys, el senyor Zapatero va dir en un míting electoral que cediria el castell de Montjuïc sense condicions; i ara que falta un mes per a les eleccions resulta que el senyor Hereu ha d'anar a Madrid i ara sí que ens el donaran".

Des d'ICV, Imma Mayol ha advertit que "seria inacceptable i absolutament deslleial que la cessió del castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona acabi convertint-se en un regal del senyor Zapatero al senyor Hereu". Mayol ha expressat "el profund desacord i malestar d'ICV amb aquesta manera de procedir".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.