Societat

Zapatero cedirà de forma immediata el castell de Montjuïc a Barcelona a través d'una ordre ministerial

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president José Luis Rodríguez Zapatero arriben a un acord en una reunió de la Moncloa

Una ordre ministerial cedirà de forma immediata a la ciutat de Barcelona els usos del castell de Montjuïc, que es convertirà en un Centre per la Pau. Aquest és el pacte a que han arribat l'alcalde, Jordi Hereu, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

El pacte acordat entre els dos dirigents socialistes inclou que caldrà fer onajar totes les banderes oficials (l'espanyola, la catalana, la de Barcelona i la de la Unió Europea) i estableix un termini màxim de 3 anys perquè l'exèrcit abandoni les instal·lacions del castell.

Un cop s'executi l'ordre ministerial, el castell de Montjuïc passarà a estar regit per un consorci, format pel ministeri de Defensa, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

L'anunci de la cessió del castell a través d'una ordre ministerial ha provocat la crítica de tots els partits polítics a l'Ajuntament de Barcelona, inclosos els seus socis de govern, ERC i ICV, que acusen la reunió d'Hereu amb Zapatero d'electoralista i oportunista. Hereu, però, defensa l'acord perquè considera que és més ràpid que fer-ho a través de tramitació parlamentària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.