Societat

El Mercat del Carmel inaugura una iniciativa d'energia renovable urbana i popular pionera a Europa

L'obra ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Mercats de Barcelona, que ha cedit la coberta del mercat

El Mercat del Carmel de Barcelona ha inaugurat avui l'Ona Solar, una central fotovoltaica urbana que és la primera iniciativa de participació popular en les energies renovables a Europa, promoguda per la Fundació Terra.

La central fotovoltaica es construeix amb aportacions dels veïns d'entre 1.000 i 3.000 euros. En poc menys de dos mesos, ja s'ha completat el 70% dels 300.000 euros de la inversió total.

La inauguració d'avui suposa l'última crida per apuntar-se a una iniciativa que amb 1.000 euros d'inversió permet estalviar fins a un 10% de les emissions personals que contribueixen a l'escalfament global.

La Fundació Terra, entitat promotora de l'Ona Solar del Mercat del Carmel, posa en marxa així una aposta perquè la societat s'involucri en les energies renovables. L'obra ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Mercats de Barcelona, que ha cedit la coberta del mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.