Societat

Multa rècord a la Xina per tenir un segon fill

Segons les projeccions, la Xina té 1.600 milions d'habitants, 300 milions més dels que comptabilitzen les estadístiques

Les autoritats xineses de planificació familiar han imposat una multa rècord de 56.825 euros a un empresari de la província oriental de Xinhua per vulnerar la política del fill únic, implantada als anys 80.

El gener passat, els mitjans de comunicació xinesos van denunciar que les persones més riques, moltes de les quals residents a les ciutats, estaven disposades a pagar els 9.548 euros de multa que comporta tenir un segon fill.

Les famílies més riques han arribat fins i tot a comprar un habitatge a Hong Kong i Macao per eludir aquesta política, ja que aquests territoris es consideren estrangers a efectes de residència.

La política del fill únic ha evitat el naixement d'uns 400 milions de persones. Però en les zones rurals molts naixements no es registren. Les estadístiques oficials afirmen que la població és de 1.300 milions d'habitants, però la real podria ser de 1.600 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.