Societat

Tornen els pares que van anar a adoptar al Congo

Els petits Moïse, Anna Patrice, Guillem i Teo i els nous pares de tots quatre van rebre la càlida benvinguda dels seus familiars

Les cinc famílies que van viatjar al Congo el 19 de març passat per accelerar els processos d'adopció que havien iniciat en aquest país van tornar ahir a Barcelona. Finalment, només quatre de les famílies van tornar amb els nens, ja que a última hora una va saber que el pare biològic del petit que tenia assignat no havia renunciat a la paternitat. Després del llarg vol de tornada des de Brazzaville, via París, i ja a l'aeroport del Prat, els pares van relatar l'odissea que han viscut durant aquests dies al país africà.

Els petits Moïse, Anna Patrice, Guillem i Teo i els nous pares de tots quatre van rebre la càlida benvinguda dels seus familiars, amb pancartes incloses. En Teo, de dos anys, anirà a viure a Arenys de Munt, amb els seus pares, Sònia Mellado i Pep Plaza. Molt a prop, a Arenys de Mar, hi anirà en Moïse, d'un any i mig, amb Miquel Julià i Clàudia Górriz. Per la seva banda, l'Oriol Suárez i la Meritxell Grabuleda han adoptat en Guillem, i la jove Natividad Aguilera, de l'Hospitalet, la petita Anna Patrice.

"El viatge ha estat molt trist. El pare [amb referència al que no va poder tornar a casa amb el nen] està destrossat i ha volgut anar cap a casa seva perquè la família està molt afectada. Ha valgut la pena, però estem molt disgustats per aquesta pèrdua; és com si es morís un fill", va afirmar Pep Plaza. Aquest pare va ser molt crític amb el paper del departament d'Acció Social. "Els en faig responsables perquè aquest pare ha conviscut amb el seu fill, tenia una sentència que li era favorable i no és normal que vingui sense el seu fill. Des d'aquí, demanarem responsabilitats i intentarem que el nen vingui cap aquí".

Per la seva banda, el departament va recordar que, abans que les famílies marxessin, els van advertir que es podien trobar que, un cop al Congo, hi hagués nens que no fossin adoptables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.