Societat

La Fiscalia es querella per estafa contra l'entitat que va gestionar les adopcions al Congo

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar una querella divendres passat contra l'Associació d'Adopció d'Infants del Congo (Adic), amb seu a Sabadell, per haver estafat 101.987 euros a deu famílies en concepte d'adopcions a la República Democràtica del Congo i la República del Congo que no es van poder fer, ja que molts dels menors tenien família biològica.

La querella es dirigeix contra la llavors directora de l'entitat, Maria Cintia A.F., i la presidenta, Anna María S.P. L'Institut Català d'Acolliment i de Adopció (Icaa), adscrit a la conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, consta com a responsable civil subsidiària, ja que ha estat la institució encarregada d'acreditar l'associació. Ho ha fet a través del sistema d'acreditació directa i sense prèvia convocatòria de concurs públic, per "raons excepcionals".

Les famílies signaven un contracte de mediació amb Adic i previ reemborsament de quantitats entorn als 10.000 euros –que van pagar a terminis– podien visitar les cases-bressol que l'entitat deia que tenia a Kinshasa i Brazzaville. La firma d'aquest contracte establia necessàriament el pagament de la quantitat fixada en els terminis determinats.

Adic ha acabat en un primer moment diverses adopcions amb "aparent compliment de legalitat", però després, en tenir moltes sol·licituds i pocs menors per ser adoptats, les querellades "van entreveure la forma d'obtenir ingents quantitats de diners i de comú acord i amb ànim d'enriquiment patrimonial" van continuar amb els expedients o en van obrir de nous cobrant diners a les famílies però sabent que l'adopció no es podria portar a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.