Societat

Brasil suspèn la patent d'un fàrmac per a la sida

El govern del Brasil ha decidit decidit suspendre la patent d’un fàrmac molt utilitzat en el tractament contra la sida després de les infructuoses negociacions amb el laboratori Merck, fabricant del producte, perquè rebaixés el preu del medicament. L’Efavirenz, nom comercial del fàrmac, és el remei més utilitzat al Brasil contra la sida i se subministra de forma gratuïta als pacients. La suspensió de la patent permetrà al govern brasiler importar el mateix fàrmac, però sense marca (genèric), que es fabrica a l’Índia i que és molt més barat.

Segons el govern del Brasil, el genèric indi els costarà uns 165 dòlars anuals per pacient, molt per sota dels 580 dòlars que paguen a Merck per l’Efavirenz. L’organització no governamental Intermón Oxfam va celebrar ahir la decisió de les autoritats del Brasil, ja que confien que estableixi un precedent perquè altres països en desenvolupament segueixin l’exemple.

El coordinador de l’ONG, Gonzalo Fanjul, va recordar que les multinacionals farmacèutiques tenen una política de preus que “castiga els més pobres”, ja que els medicaments són més cars als països on menys gent hi pot accedir. L’única manera d’oferir fàrmacs barats, ara per ara, és a través de genèrics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.