Societat

Una proteïna del semen humà podria afavorir la transmissió del virus de la sida

Investigació

Un grup d'investigadors espanyols i alemanys ha descobert, a l'esperma humà, un component que podria ajudar al virus del VIH a infectar les cèl·lules. Es tracta d'una proteïna anomenada SEVI, que augmenta la capacitat de la malatia per infectar l'organisme i facilita la seva propagació.
Els resultats d'aquest estudi explicarien perquè la gran majoria dels contagis, prop del 80%, es produeixen a partir del contacte sexual. La troballa és un pas important per desenvolupar fàrmacs que frenin l'expansió de la sida.

Un enzim que produeix la pròstata podria capturar una part del virus del VIH i introduir-lo a les cèl·lules. La transmissió es faria tant en cèl·lules susceptibles de ser infectades com en aquelles que, malgrat que no es poden infectar, sí que són capaces de transmetre la sida o estendre-la al sistema limfàtic.

Els resultats d'aquesta investigació són molt importants per poder controlar la malaltia. Els experts centren ara els seus esforços en buscar components per bloquejar aquest procés, aturar la propagació del virus i també disminuir la seva transmissió.

Seixanta milions de persones han estat infectades amb el virus de la sida i més de vint milions han mort com a conseqüència d'aquesta malaltia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.