Societat

La jutge cita García Prieto a declarar per l’acusació d’estafa

La jutge instructora ha citat a declarar Francisco García Prieto, president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya, FECAC, els pròxims dies 21 i 23 d’aquest mes, en relació amb la querella per estafa i injúries interposada per una agrupació de firaires. La titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona, Anna Estella, també ha citat a declarar els membres de la junta directiva de la FECAC, també querellats.

L’Associació en Defensa dels Drets dels Firaires de Catalunya acusa els organitzadors de la Fira d’Abril d’un delicte d’estafa en l’obtenció de subvencions en la festa de l’any 2005 i d’un altre delicte d’injúries.

La jutge instructora està investigant les presumptes irregularitats en la gestió dels 385.000 euros de subvenció que la FECAC va rebre de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona per organitzar l’edició de la Fira d’Abril del 2005. Per aquest motiu ha requerit a la FECAC que aporti la facturació oficial sobre els comptes d’aquella fira i la documentació acreditativa de les subvencions públiques que va rebre aquell any.

La querella acusa també el president de la FECAC d’una falta d’injúries per les seves declaracions en l’acte inaugural de la Fira d’Abril de l’any passat, en què va carregar contra les “minories” ( “a les minories se les ha de fotre”, va dir en concret). La presidenta de l’Associació en Defensa dels Drets dels Firaires, Isabel Noves, també s’ha querellat contra García Prieto perquè en un programa de TV3 va dir d’ella que no pagava impostos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.