Societat

La Fira d'Abril de Barcelona manté les subvencions del 2008, malgrat la crisi

La 38a Fira d'Abril de Barcelona, que se celebrarà al Parc del Fòrum entre el 24 d'abril i el 3 de maig, ha presentat aquest dimarts el cartell, elaborat pel fotògraf Xevi Muntané. Durant la presentació, Francisco García Prieto, de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), ha dit que l'entitat que presideix està "contenta" perquè ja té firmades subvencions del govern, l'Ajuntament i la Diputació per valor de 90.000, 85.000 i 50.000 euros, respectivament, el que són les mateixes quantitats que el 2008. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que "procurem mantenir aquest esforç" malgrat la crisi.
Muntané, l'autor del cartell, ha explicat que quan la gent beu a la fira ho acaba veient "tot com al cartell, a trossos i de colors". Ha dit que els hi va costar trobar una noia per aparèixer al cartell. Després de visitar diverses escoles de sevillanes i no trobar-ne cap que donés "una imatge molt genèrica" va decidir proposar-li a una model amiga seva que no sap ballar sevillanes "però va practicar", ha assegurat. Aquest fotògraf col·labora actualment de manera regular amb diverses revistes.

Hereu ha destacat que la Fira d'Abril és 'l'expressió de tots els catalans" i d'una Catalunya i Barcelona "plural i diversa". Ha explicat que aquests valors "ara i aquí són més necessaris que mai" perquè "en moments de major dificultat és quan convé que estiguem més junts, que cooperem més, que construïm aquesta convivència, ara i aquí".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.