Política

Albert Rivera: "La Fira d'Abril és la festa nacional de Catalunya"

Rivera justifica els ajuts públics pel gran nombre de gent que arrossega l'esdeveniment

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha afirmat aquest dijous que, d'acord amb la multitudinària afluència de visitants que cada any registra la Fira d'Abril a Barcelona, "es pot dir que la Fira d'Abril és la festa nacional de Catalunya".

En un esmorzar-col·loqui organitzat pel Fòrum Europa, Rivera ha denunciat el "clientelisme" de les subvencions de la Generalitat a entitats afins als tres partits del govern. D'altra banda, preguntat pels diners públics que rep la Fira d'Abril cada any, Rivera ha justificat les ajudes donat el gran nombre de gent que arrossega aquest esdeveniment.

"La Fira d'Abril, agradi o no agradi, mal que li pesi a molta gent, és la primera fira en nombre de persones i visitants de Catalunya. Per tant, podem dir que la Fira d'Abril és la festa nacional de Catalunya, perquè hi passen tres milions de persones", ha destacat.

Rivera ha reconegut que el "dirigisme cultural no és bo", però ha afegit que, si cal retallar subvencions, no s'hauria de començar per la Fira d'Abril, on "tothom paga les seves casetes i està establert legalment", sinó per aquells actes als quals "no hi va ni el més pintat".

"Si hem de suprimir totes les subvencions, jo hi estic d'acord, però totes. El que no pot ser és qüestionar els 300.000 euros de la Fira d'Abril i no qüestionar els 4 milions d'euros de les plataformes de seleccions esportives catalanes", ha afirmat.

A més, ha ressaltat que "un de cada dos catalans té pare o mare nascut fora de Catalunya i un de cada quatre catalans té pare o mare nascut a Andalusia".

La Fira d'Abril celebra aquest any la seva 38ena edició a Barcelona i els seus responsables han anunciat que aquesta vegada es clausuraran aquelles casetes on no soni de forma majoritària música popular andalusa, per evitar la proliferació de discoteques improvisades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA