Societat

24.768 estudiants inicien les proves de selectivitat

Avui es fan els examens de català, castellà i llengua estrangera

Un total de 24.768 estudiants, 157 menys que l'any anterior, s'examinen avui i fins dijous de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, segons dades de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa.

Ja ha finalitzat la prova de Llengua catalana i literatura. Els estudiants han pogut escollir com a prova l'anàlisi d'un article de Jordi Camps publicat al diari El Punt i que ha fet referència a la pel·lícula Banderas de nuestros padres de Clint Eastwood o un fragment d'Un home sol de Francesc Serés.

A les 11 ha començat la prova de Llengua castellana i literatura, que s'allargarà fins a les 12.30 hores i, finalment, a les 13 s'iniciarà la prova de Llengua Estrangera, que acabarà a les 14.30 hores.

Entre els estudiants que es presenten a la selectivitat, 24.155 procedeixen dels estudis de batxillerat, 384 són repetidors, 221 fan la prova un altre cop per millorar la nota, i 8 han fet el batxillerat a l'estranger.

133 tribunals
Durant les proves, hi haurà 133 tribunals repartits en centres de Secundària i edificis universitaris de 16 poblacions. A les comarques de Barcelona s'examinaran 18.760 alumnes; a Girona, 2.267; a Tarragona, 2.210; i a Lleida, 1.531. La comarca del Barcelonès és la que reuneix més estudiants, mentre que en la de l'Alta Ribagorça només s'examinen 16 alumnes.

La qualificació mínima per aprovar la selectivitat és un 4. La nota d'accés a la universitat es calcula en base al 40% de la nota de la PAU i el 60% de la nota mitjana del batxillerat. Les proves de setembre es faran els dies 4, 5 i 6.

Els resultats es podran consultar en la pàgina web del Consell Interuniversitari de Catalunya els dies 27 i 28 d'aquest mes, tot i que els alumnes coneixeran el desglossament detallat de les proves el dia 29 en el seu centre escolar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera