Societat

La nova selectivitat tindrà dos exàmens voluntaris per augmentar nota

Els ministeris d'Educació, Política Social i Esports i de Ciència i Innovació han proposat a les comunitats autònomes que en la nova selectivitat, que es començarà a aplicar al juny del 2010, els alumnes facin quatre exàmens obligatoris sobre matèries comunes, un de llengua cooficial, i es puguin presentar a dos exàmens voluntaris per augmentar la nota.

Les dues proves voluntàries seran sobre matèries relacionades amb la carrera a la qual s'aspira, tot i que l'alumne no les hagi cursat durant el batxillerat. Cadascun d'aquests exàmens permet sumar un punt a la nota final, i dos si la universitat de destinació fixa l'assignatura com a prioritat. A l'inici de cada curs les universitats assenyalaran les assignatures que consideren prioritàries perquè els alumnes puguin planificar el seu batxillerat en funció del que volen fer en el futur. La validesa de les notes obtingudes en les proves voluntàries caduca al cap de dos anys, i els alumnes les poden fer tantes vegades com vulguin.

La nova selectivitat es dividirà en dues fases. A la primera l'alumne s'examinarà de les matèries comunes i d'una assignatura de la modalitat escollida per l'alumne, associada a la via que ha cursat a batxillerat (arts, ciències i tecnologia, o humanitats i ciències socials).

Per poder accedir a la universitat, l'alumne haurà de treure com a mínim un 5 de mitjana en la primera fase de la prova. No obstant, l'alumne aprovarà amb un 4 si té un 6 o més a Batxillerat.

Respecte l'examen d'anglès, la proposta introdueix la possibilitat que es pugui avaluar en expressió oral. Aquesta mesura, però, no entrarà en vigor com a mínim fins el curs 2011/2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.