Societat

La policia desarticula una xarxa que distribuïa DVD amb programes piratejats per Internet

En total s'han detingut 16 persones i s'han fet escorcolls al País Valencià, Astúries, Galícia, Castella la Manxa i Múrcia

La policia ha desarticulat a diverses ciutats de l'Estat espanyol una xarxa de pirateria a través d'Internet. En total s'han detingut 16 persones i s'han fet escorcolls al País Valencià, Astúries, Galícia, Castella la Manxa i Múrcia.

El producte que més distribuïen era un DVD que contenia una recopilació de programari amb els seus corresponents "cracs", uns arxius que neutralitzen les mesures de seguretat dels programes originals. Es calcula que hauria causat un perjudici econòmic de milers de milions d'euros. S'han tancat 4 pàgines web.

La Policia Nacional ha informat que a 14 dels detinguts se'ls imputen delictes contra la propietat industrial, mentre que els altres dos estan acusats d'obstrucció a la justícia.

L'operació policial ha rebut el nom de "Tot en un" perquè el producte més conegut i distribuït és un DVD del mateix nom que contenia la recopilació del programari. La investigació, pionera a escala mundial per la metodologia utilitzada, ha estat realitzada pels Grups Antipirateria i de Seguretat Lògica de la Brigada d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional.

El principal investigat en l'operació, M.M.P., disposava de cinc servidors, tres d'ells de baixada directa o "ftp", que permetien la baixada de més de 52.000 obres il·lícites amb tot tipus de continguts: programari, jocs, pel·lícules, sèries de televisió, documentals i música.

Diverses vies
El DVD es podia obtenir de diverses maneres. La més habitual era a través dels servidors, que arriben a unes taxes de transferència d'arxius d'aproximadament 450 kb per segon. Abans, però, calia obtenir unes claus d'accés mitjançant un SMS o per transferència bancària d'una quota aproximada de 20 euros.

No obstant, també es podien obtenir a través de xarxes de P2P, amb una velocitat de transferència molt menor, des dels enllaços que hi havia en les webs clausurades. També es venia per correu electrònic a través d'una de les pàgines web. En aquest cas tenia un preu de 50 euros i s'enviava als compradors mitjançant serveis de missatgeria. Finalment, el DVD s'oferia com a regal per la compra de lots de CD i DVD.

Les còpies pirates baixades pels usuaris poden contenir virus o troians que s'instal·len de forma oculta en els seus ordinadors, augmentant la vulnerabilitat dels seus equips i de les dades sensibles que hi hagi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ