Societat

Cop a la pirateria del senyal de TV

Es tracta de la primera operació d'aquest tipus a tot europa

La Policia Nacional ha detingut cinquanta persones en un àmplia operació integral -la primera d'Europa- contra la pirateria audiovisual de senyal de televisió.

Dels arrestats, 10 són administradors de pàgines web, 22 distribuïdors de descodificadors piratejats, 16 responsables de xarxes locals de cable i televisions per ones, i 2 responsables de comunitats de veïns que distribuïen el senyal de manera il·lícita. L'operació s'ha desenvolupat a les demarcacions de Barcelona, Sevilla, La Corunya, Madrid, Badajoz, Guipúscoa, Alacant, Àvila, Palma de Mallorca, Huelva, Jaén, Màlaga, Granada, Ciudad Real, Múrcia i Saragossa.

La operació ha estat dirigida a investigar amb la major amplitud possible tot tipus de delicte contra la propietat intelectual i el frau en l'àmbit de les telecomunicacions, des de la pirateria tecnològica -pàgines web on es facilitaven els programes i les claus per defraudar el senyal-, fins a la venda de descodificadors manipulats, passant també per les xarxes locals de cable, les televisions locals i les comunitats de veïns que redistribuïen el senyal de televisió obtingut de manera il·lícita. S'han tancat 14 pàgines web on es distribuïen programes i claus actives que permetien defraudar el senyal de televisió digital i s'han registrat vuit centres emissors del senyal il·lícit.

En els registres s'han intervingut 93 descodificadors piratejats, hardware divers i documentació acreditativa de l'activitat il·lícita mantinguda. També s'ha demostrat la distribució de més de 1.000 descodificadors manipulats. El frau ocasionat als legítims titulars dels drets puja a diversos milions d'euros.

L'operació ha estat efectuada per la Secció de Delictes contra la Propietat Intel·lectual i Industrial de la UDEV Central amb la col·laboració de les Brigades i Grups de policia Judicial de les localitats afectades. És la primera operació d'aquest tipus feta a Europa pel volum i la importància del frau comès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ