Societat

Mimoun, turment dels botiguers

Un home marroquí de 50 anys, amb addiccions, que fa dècades que viu a Palafrugell robava totes les nits i acumula 41 detencions

Ara passa una temporada entre reixes

Mimoun Karraz, 50 anys, marroquí, resident a Palafrugell des de fa un parell de dècades. Viu sol en un habitatge de la població (no consta que pagui lloguer). No se li coneix ofici ni benefici, a banda d’alguna ajuda social que rep, tot i que no té regularitzada la seva situació al país. Acumula 41 detencions, les tres darreres aquest mes de març, quan finalment un jutge el va fer empresonar. Abans d’aquesta treva que suposa l’empresonament provisional, la policia local l’identificava una nit sí i l’altra també mentre rondava per la població i s’ocupava d’anotar quina roba duia perquè, si en algun moment es denunciava un robatori, es pogués comprovar si coincidia amb Karraz. Els darrers temps la seva activitat delictiva es va incrementar arran de les addiccions a les drogues i a l’alcohol. L’home necessitava diners per comprar substàncies i no dubtava a assaltar qualsevol botiga i arreplegar diners en metàl·lic o alguns productes per malvendre’ls. Els botiguers n’estaven tips i la policia i els Mossos, cansats d’identificar-lo, escorcollar-lo i detenir-lo i dur-lo als jutjats. Però els seus delictes no són dels que comporten decret de presó provisional i Karraz tornava al carrer i tornava a robar. La solució definitiva per evitar les malifetes de Karraz seria l’expulsió i el retorn al Marroc. Reuneix les condicions perquè és resident il·legal, és multireincident i els jutjats es podrien avenir a arxivar-li les causes pendents a canvi de l’expulsió. Però aquesta estratègia, que havia donat molt bons resultats en èpoques anteriors, és de mal aplicar per circumstàncies derivades de la pandèmia. La Policía Nacional, responsable de les expulsions, es troba amb diferents traves de caire burocràtic i sanitari. Per evitar contagis no es fan expulsions baixant l’expulsat dins d’un cotxe i deixant-lo a la frontera del Marroc, sinó que només es poden fer per via aèria. A més, el Marroc exigeix que, abans d’entrar al seu territori, el que ha de readmetre tingui un resultat negatiu de PCR i la pauta de vacunació completa. Karraz tampoc compleix l’altre requisit incondicional: que tingui passaport del Marroc. De moment és a la presó. Fins quan?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia