Societat

Una empresa nord-americana detecta preblemes de seguretat a l'iPhone

La firma Internet Security Evaluators indica que el 17 de juliol Apple va ser informada d'aquestes deteccions

El tot just estrenat iPhone d'Apple té un defecte que permet als pirates informàtics controlar l'aparell a través d'una connexió WiFi o de pàgines d'Internet amb un codi maliciós. Així ho ha denunciat la firma Internet Security Evaluators (ISE).

Apple no ha negat l'existència del problema que, segons ISE, va ser comunicat a la companyia el 17 de juliol passat i es pot solucionar amb un programa per posar pegats al software del telèfon.

L'analista de seguretat d'ISE, Charles Miller, ha explicat al diari The New York Times que el problema exposa l'usuari a estar “completament controlat” pel telèfon. El pirata informàtic pot accedir a la informació emmagatzemada a l'iPhone des dels contactes i direccions fins els missatges de text. I no només això, sinó que el defecte pot permetre al pirata realitzar trucades.

L'analista de seguretat d'ISE ha precisat que hi ha “seriosos problemes amb el disseny i l'aplicació de seguretat de l'iPhone. El més evident és que tots els procesos d'interès s'executen amb privilegis administratius”.

L'iPhone utilitza una versió reduida del sistema operatiu Mac OS X que, com les versions d'ordinadors de taula, “no utilitzen pràctiques àmpliament acceptades, com utilitzar direccions aleatòries” per complicar la vulnerabilitat.

Miller asssegura que Apple “va ser informada d'aquests descobriments el 17 de juliol” i que preveu donar a conèixer tots els detalls tècnics el pròxim 2 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.