Societat

Investigadors del Trueta descobreixen que els fàrmacs per combatre l'obesitat i la diabetis poden usar-se contra el càncer de mama

CATALUNYA

Un estudi elaborat per la Unitat de Recerca Translacional de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) a Girona –que forma part de l'Institut d'Investigació Biomèdica de l'hospital Josep Trueta- ha descobert que els fàrmacs per combatre l'obesitat i la diabetis poden usar-se per tractar el càncer de mama. Aquest estudi es publica en el mes d'octubre de la revista 'New Reviews Cancer', la publicació de revisions de més impacte mundial en el camp de l'oncologia, que li dedica la portada. El grup d'investigadors, amb el doctor Javier A. Menéndez al capdavant, ha descobert que alguns tumors com el de mama presenten similituds a nivell molecular amb malalties del metabolisme com l'obesitat i la diabetis. Experimentalment, s'ha observat que alterar el metabolisme dels greixos en algunes cèl·lules promou l'aparició de característiques tumorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.