Societat

United Airlines demanarà que els obesos paguin dos seients quan l'avió vagi ple

La tercera aerolínia d'Estats Units, United Airlines, demanarà a partir d'ara a les persones obeses que comprin dos seients per viatjar a la classe turista quan l'avió vagi ple.

Aquestes mesures, però, no són noves en l'aviació nord-americana. US Airways, Continental Airlines o Southwest Airlines ja incorporen des de fa temps normatives que regulen quan un passatger ha de comprar un segon bitllet en cas de necessitar més espai.

Un portaveu de United Airlines, Robin Urbanski, ha assegurat que l'empresa aèria va prendre la decisió de penalitzar els passatgers obesos després de rebre més de 700 queixes durant el 2008, en què els seus usuaris denunciaven que en seure al costat de persones molt grasses no els quedava espai.

El cost addicional, ja sigui per la compra d'un segon passatge, o per canviar el bitllet de turista per un de classe superior, normalment amb seients més amples, només s'aplicarà quan l'avió vagi ple i la tripulació no pugui col·locar la persona obesa on hi hagi més d'un seient lliure.

El Centre de Prevenció i Control de Malalties dels Estats Units assegura que més d'un terç de la població adulta del país i un 16% dels nens pateixen obesitat. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.