Societat

Almenys 10.000 abonats passen una segona nit a les fosques

Els veïns del passeig Maragall protesten amb una cassolada i tallen el trànsit en diversos carrers

Almenys 10.000 abonats passen una segona nit a les fosques, dels més 50.000 que a les deu de la nit encara no tenien llum. En protesta per aquesta segona nit sense subministrament elèctric, centenars de veïns del passeig Maragall i altres barris afectats han protestat amb la organització de cassolades i el tall a la circulació de la via a l'alçada de la subestació elèctrica. Els Mossos d'Esquadra destacats a la subestació sinistrada han estat escridassats.

La travessia entre el passeig Maragall i el carrer de Sant Antoni Maria Claret ha estat tallat per centenars de veïns, mentre que al barri de la Sagrada Família a la cassolada s'hi sumaven les protestes pel fet que el temple de Gaudí estava totalment il·luminat. Un grup de manifestants, concentrats inicialment davant la subestació sinistrada de Maragall s'hauria desplaçat pels carrers del barri amb la intenció que els veïns se sumessin a les protestes.

Promesa incomplerta
L'anunci que almenys 10.000 abonats seguirien sense llum ha confirmat el que ja es suposava des de mitja tarda, que les empreses responsables de l'apagada serien incapaces de restablir al cent per cent el subministrament elèctric aquesta nit, en contra del que havia promès, hores abans, el conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, el qual havia garantit garantit el subministrament almenys "en les hores vall" de la nit, és a dir, aquelles amb menys consum elèctric. Des de l'Ajuntament, la segona tinent d'alcalde, Imma Mayol, ha assegurat que la situació hores d'ara és "inacceptable" i ha traslladat tota la responsabilitat a les empreses.

Segons que ha explicat Castells en roda de premsa, amb les reparacions efectuades i la connexió de grups electrògens, la Generalitat podria garantir el subministrament durant les hores amb menys consum a partir d'aquesta nit, encara que ha precisat que de moment aquesta garantia no es pot estendre a les "hores punta" en què la xarxa suporta una demanda més gran, com el vespre. Així mateix no es descarta que dijous al matí, quan torni a pujar la demanda de subministrament, tornin els talls de llum en les zones més afectades. Igualment des de les institucions s'ha reiterat la crida a la moderació del consum elèctric.

Mobilització veïnal
En les zones més afectades per l'apagada, com el passeig Maragall, els veïns s'han convocat per protestar de forma unida a partir de les deu de la nit. Abans de l'hora però, ja s'havien produït algunes cassolades espontànies en diverses zones d'un altre districte afectat, Sant Andreu. A partir de les deu de la nit, diverses cassolades s'han succeït en algunes de les zones afectades, especialment als districtes d'Horta-Guinardó i Sant Andreu.

Pel que fa als hospitals afectats per l'apagada, la situació està restablerta amb normalitat excepte en el cas de l'Hospital de sant Pau, on encara es treballa amb grups electrògens. En aquest centre sanitari es van anular ahir unes 1300 visites programades.

Rassa al carrer Lepant
En el camp de les reparacions, aquesta nit es farà una rassa d'un quilòmetre de llargada al carrer Lepant entre Gran Via i Rosselló per assegurar el subministrament elèctric provisional però segur als veïns de la zona.

Diversos grups electrògens s'han distribuït per diferents punts de la ciutat. Alguns d'aquests generadors han arribat avui des de Saragossa i Salamanca. Alguns dels generadors estaran custodiats durant la nit per militars. Així mateix, continua el dispositiu de seguretat de patrulles mixtes desplegat ahir, per bé que en aquesta segona nit, es dedicaran els mateixos efectius a una zona més reduïda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Ferrer avisa que les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

girona
societat

Top Manta idea dues samarretes inspirades amb el Barça per ajudar als manters

Barcelona
societat

La piscina municipal, inservible durant 10 dies, arran de les fortes pluges

Balaguer
societat

La Caixa i la Fundació Jordi Comas Matamala s'uneixen per fer accions socials

girona
societat

SATSE condemna l’agressió a alguns treballadors de l’Hospital de Terrassa dimecres passat

Barcelona
societat

Les obres del Bus Ràpid entre Salt i Girona començaran de manera imminent

salt
societat

Aproven la suspensió de noves llicències comercials al Nucli Antic

olot
INFRAESTRUCTURES

Can Fèlix de Palol ja té el seu projecte

PALOL DE REVARDIT
societat

Restablerta la circulació de trens entre l’Ametlla de Mar i Vinaròs afectada per les fortes pluges

Barcelona