Societat

La Generalitat convoca per primera vegada un concurs per cobrir 63 notaries vacants

Catalunya, que s'ha convertit en la primera demarcació notarial de l'Estat espanyol amb 557 notaries

El departament de Justícia de la Generalitat ha convocat el concurs de provisió de 63 notaries vacants a Catalunya, com a primer pas del desenvolupament de l'article 147 de l'Estatut en matèria de registres i propietats.

Per primera vegada, la Generalitat, que ha publicat la convocatòria en el DOGC, disposa de competències executives en aquesta matèria, de manera que ja no depèn del ministeri de Justícia, qui al mateix temps ha publicat en el BOE les places lliures de notaries a l'Estat espanyol.

La conselleria de Justícia ha informat avui en un comunicat de premsa que, respecte al resultat dels dos concursos, tal com van acordar les dues parts el 18 d'abril, cada direcció general simultàniament dictarà una resolució sobre les adjudicacions ubicades en el seu territori.

Catalunya, que s'ha convertit en la primera demarcació notarial de l'Estat espanyol, compta amb un total de 557 notaries i 203 registres de la propietat, i des del passat 9 de febrer s'han creat 47 noves notaries i 56 registres de la propietat.

El passat 18 d'abril, la Generalitat i el ministeri de Justícia van acordar que Catalunya convocaria, gestionaria i resoldria els concursos de provisió de notaris i registradors per cobrir les vacants catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.