Societat

Els cementiris de BCN rebran 6.000 visites menys que l'any passat

Actualment un 23% dels difunts catalans són incinerats, percentatge que a la ciutat de Barcelona puja fins al 37%

Durant la jornada d'aquest dijous, es preveu una assistència de 90.000 visitants, uns 6.000 menys que l'any anterior, perquè aquest any coincideix en un dijous i alguns ciutadans aprofitaran el pont del divendres per marxar de la ciutat.

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants i el dia dels Difunts, demà divendres, els cementiris de Barcelona (Montjuïc, Poble Nou, Sant Andreu, Horta, Sant Gervasi, Sarrià, Les Corts, Sants i Collserola) ampliaran els seus horaris i romandran oberts de vuit del matí a sis de la tarda. Aquest horari es mantindrà fins al 4 de novembre.

Un de cada cinc difunts catalans és incinerat
La incineració de difunts a Catalunya és una pràctica que creix cada any. Actualment un 23% dels difunts catalans són incinerats, percentatge que a la ciutat de Barcelona puja fins al 37%, entre altres coses, perquè hi ha un nombre més alt d'infraestructures que faciliten aquesta pràctica.
Segons les dades del Gremi d'Empresaris de Serveis Funeraris, de les 50.000 defuncions que s'han registrat aquest any a Catalunya, el 77% s'han resolt amb un enterrament i la resta amb la incineració del cadàver. A Catalunya hi ha actualment tanatori en 75 municipis diferents, i el nombre total de tanatoris és de 102.

El cost d'una incineració a la ciutat de Barcelona ronda els 300 euros, mentre que el preu mitjà d'un funeral també a la ciutat és de 2.500 euros, quantitat que inclou els costos del taüt, el transport del fèretre, el lloguer de la sala de vetlla, una corona de flors, dos cotxes per transportar familiars, la impressió d'un centenar de recordatoris, una urna en el cas de les incineracions i el pagament de les taxes municipals.

El servei més car a què es pot tenir accés puja 6.500 euros, i entre els extres que s'inclouen hi ha un sudari per embolcallar el cos del difunt. El servei bàsic és de 1.000 euros. Per a les persones que tenen uns ingressos dues vegades inferiors al salari mínim interprofessional el cost del sepeli és de 59 euros.

A l'altre extrem, Serveis Funeraris de Barcelona ofereix, entre altres opcions, el lloguer d'un vaixell per dipositar les cendres al mar, la confecció d'una àmplia biografia del difunt i la fabricació d'un diamant a partir de la combustió del carboni dels cabells del difunt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.