Societat

Queixes pel soroll nocturn i l'ocupació d'espai públic per part d'un bar de BCN

La notícia del lector

L'Ajuntament de Barcelona ha engegat la campanya Tu què faries?, que convida els veïns a participar amb idees en l'elaboració dels programes d'actuació de districte i del Programa d'Actuació Municipal 2008-2011. La Marga Guasch viu a la plaça Reial, una de les zones estrella de l'oci nocturn.
Tipa de conviure amb el soroll i les actituds incíviques d'alguns, té un suggeriment per a la campanya municipal: "Barcelona té molts locals bonics per als turistes, però el preu d'aquest esnobisme, que ja ens sembla bé amb mesura, el paguem els veïns, perquè a banda d'aglomeracions i sorolls, s'envaeix l'espai públic amb les terrasses. Que què faria jo? Assegurar-me que els locals d'oci i restauració compleixen la normativa de soroll i horaris. S'emportarien tantes sorpreses...".

Ella ja ha patit directament els excessos d'alguns establiments i, després de batallar per molts casos, la preocupa "la lleugeresa amb què el Districte de Ciutat Vella concedeix llicències", sense, a parer seu, "molestar-se a comprovar què fan exactament".

Com a mostra d'aquesta "màniga ampla", aquesta veïna denuncia que el bar Lobo, al carrer Pintor Fortuny, 3, s'excedeix en el soroll permès a la nit i que les seves terrasses ocupen pràcticament tota la zona de pas: "Aquest bar-restaurant es converteix en un bar musical a la nit, amb un discjòquei i la música a tot drap. A més, els vianants hem d'esquivar les taules que té al carrer. Fa uns anys ens van treure els bancs i ara qualsevol es munta la terrassa i aquí no passa res", es queixa la Marga.

Ella vol "donar la cara" per alguns veïns del carrer Xuclà que tenen els seus pisos a tocar d'aquest bar i que li han dit que estan "desesperats" perquè l'Ajuntament ignora les seves queixes. A banda de les molèsties que els ocasiona, aquests veïns creuen que el local incompleix l'hora de tancament que estableix l'ordenança -per als bars és com a màxim les 2.30 h i els caps de setmana les tres- i que després de servir sopars es transforma en bar musical sense tenir llicència per fer-ho.

Incompleix la llicència
El Districte de Ciutat Vella ja tenia constància de les molèsties que pot causar aquest local als veïns. De fet, fonts del Districte han confirmat que, "segons les inspeccions que han fet la Guàrdia Urbana i els serveis tècnics del Districte, l'establiment incompleix la llicència d'activitat que té concedida com a bar" i que aquest incompliment "ja ha donat lloc a l'obertura d'un expedient al bar Lobo", que és propietat del grup Tragaluz.

Al setembre la comissió de govern de l'Ajuntament va aprovar una modificació de l'ordenança d'activitats que permetrà als bars musicals oferir música en directe amb algunes limitacions per posar fi a la norma que fins ara només permetia posar música gravada. Es preveu que la modificació s'aprovi en el ple municipal del gener del 2008. Després hi haurà un període per presentar al·legacions per part dels establiments i un altre per a al·legacions ciutadanes.

Aquesta informació ha estat elaborada gracies a la col·laboració de Marga Guasch, veïna de Ciutat Vella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.