Societat

Barcelona vol motos, obres i aires condicionats menys sorollosos

Societat

La nova ordenança de soroll que l'Ajuntament de Barcelona aprovarà el 2009 preveu rebaixar el nivell de contaminació acústica permesa a les motos (de 98 a 91 decibels), controlar la instal·lació d'aires condicionats o evitar que els diumenges hi hagi obres al carrer.

L'ordenança inclourà l'obligació de presentar un informe a l'Ajuntament i demanar permís específic per instal·lar aires condicionats als habitatges. La regidora de Medi Ambient i cinquena tinent d'alcalde, Imma Mayol, ha recordat que fins ara no hi havia regulació específica però que s'ha decidit incloure aquesta mesura per "la proliferació" d'aquests aparells i que són "motiu de queixa per la seva mala instal·lació". A més, els aparells hauran d'estar "encapsulats" per disminuïr el soroll. La regidora ha demanat als instal·ladors que es facin "corresponsables".

A més, la futura normativa, que en els pròxims mesos el consistori debatrà amb operadors i entitats de la ciutat, incorpora com a proposta la instal·lació de limitadors acústics de música en tots els establiments d'oci nocturn i el control de l'ús de les sirenes dels vehicles d'emergència, perquè no s'utilitzin de forma indiscriminada i, per exemple, deixin de sonar a cent metres dels hospitals.

Mayol ha explicat avui en roda de premsa que al costat de la nova normativa municipal, que preveu recollir en un únic text tota la legislació sobre soroll, l'ajuntament posarà en marxa un pla d'acció contra aquesta contaminació acústica, en què es preveu invertir prop de 112 milions d'euros en els pròxims cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.