Societat

Omplir a qualsevol preu

El parc acull 55 actes l'any i 1,2 milions d'usuaris

El recinte del Fòrum continuarà acollint el màxim d'activitats de tota mena i a qualsevol hora. L'Ajuntament de Barcelona manté l'objectiu de concentrar-hi actes massius i musicals que apleguen molts visitants, tot i que accepta que el consistori de Sant Adrià de Besòs participi en la comissió que en regula l'ús.

A mesura que creix la utilització del recinte, també augmenten les molèsties i les queixes tant dels veïns, com dels hotelers i dels seus hostes tal com s'ha posat de manifest en les Festes de la Mercè.
El Fòrum va rebre 1.250.000 visitants durant el 2006. Els 55 grans actes que s'hi van celebrar, sobretot durant la primavera i l'estiu, van fer augmentar en 115.000 els usuaris respecte al 2005. La Fira d'Abril i els festivals musicals de cap de setmana són els més multitudinaris, encara que Barcelona Serveis Municipal (BSM) no especifica com es reparteix el milió i escaig d'usuaris, sobretot arran de la polèmica per l'afluència a la Fira d'Abril. Aquesta tardor i hivern es faran una dotzena d'actes més. El més multitudinari podria ser la festa del cel que diumenge tanca els actes de la Mercè 2007.

Pèrdues i guanys
La comercialització d'aquest espai de trenta hectàrees resulta deficitària per a l'Ajuntament. BSM s'ha fet càrrec de la gestió, igual que del Zoo i del Tibidabo. Les pèrdues d'aquestes instal·lacions es compensen amb els guanys que s'obtenen de les zones blava i verda d'aparcament públic.

Per altra banda, ahir es va saber que representants municipals de Sant Adrià de Besòs i del districte de Sant Martí de Barcelona es reuniran la setmana que ve en una comissió de control de les festes del Fòrum. El consistori adrianenc, per unanimitat de tots els seus membres, va demanar en una moció la creació d'aquesta comissió de seguiment de les festes del recinte. L'Ajuntament de Sant Adrià exigirà un control estricte del calendari dels actes que es vulguin celebrar al Fòrum, dels horaris, l'aforament i, sobretot, del volum del so.

Mentretant, brigades de Parcs i Jardins netejaven i refeien ahir els parterres i zones verdes del Fòrum que el públic dels macroconcerts va destrossar. Entre els elements malmesos, hi ha la xarxa de reg i el canyar que hi ha plantat a prop del mar, on s'acumulen sempre una gran quantitat d'envasos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.