Societat

Annan demana a la comunitat internacional que deixi de "passar-se la pilota" en la lluita contra el canvi climàtic

Troba "essencial" que la trobada del G8 aconsegueixi avançar una estratègia climàtica mundial

L'exsecretari general de l'ONU Kofi Annan ha demanat a la comunitat internacional que deixi de "passar-se la pilota" en la lluita contra el canvi climàtic i ha remarcat que és "essencial" que la trobada del G8, que comença demà a Alemanya, aconsegueixi "avançar una estratègia climàtica mundial".

"El temps de les recriminacions i de passar-se la pilota ha acabat. Les discussions internacionals sobre les accions per acabar amb el canvi climàtic han de ser reconduïdes, amb les coses clares sobre què s'ha de fer, quan i per qui", ha assegurat Annan des de Pequín en l'obertura de la reunió anual del grup ecologista WWF.

Amb aquestes paraules, el diplomàtic de Ghana ha enviat un "avís" dirigit als dos països amb més emissions de diòxid de carboni del Planeta, EUA i la Xina, que mantenen posicions contraposades en el combat contra l'escalfament global.

EUA es nega a firmar cap acord que no obligui a reduir les seves emissions als grans països emergents, entre ells la Xina, mentre que Pequín insisteix en què els països industrialitzats són els responsables de l'increment de les temperatures i, com a tals, són ells els qui han de liderar la lluita.

El president dels EUA, Geroge W. Bush, presentarà durant la reunió del G8 una nova proposta que consisteix en que els 15 països que més contaminen del món es reuneixin i determinin fins a finals del 2008 un objectiu d'emissions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.