Societat

La Xina contraataca la crisi de Mattel prohibint les galetes de Sopes Campbell

La Xina ha ordenat impedir l'entrada de tres tipus de galetes d'una subsidiària de l'empresa nord-americana Sopas Campbell, argumentant que té excessius nivells d'alumini, mentre a la resta del món continuen retirant-se del mercat joguines de Mattel fabricades al país asiàtic.

L'Administració Estatal de Supervisió de Qualitat, Inspecció i Quarantena (AQSIQ) ha assegurat que havia trobat nivells perillosos d'aquest metall en 3,6 tones de galetes -dirigides principalment al consum infantil- produïdes per l'empresa indonèsia PT.Arnott's, subsidiària de Campbell.

Segons AQSIQ, a l'ull de l'huracà en els últims mesos per escàndols que han afectat la credibilitat dels productes xinesos, les galetes tenen nivells d'alumini d'entre 280 i 320 partícules per milió, quan el permès són 100.

Artnott's, empresa australiana adquirida per Campbell el 2001, té factories a Indonèsia, Papua Nova Guinea, Nova Zelanda i la Xina, on posseeix instal·lacions a Cantó i Shanghai.

Interceptades abans de l'etiquetatge
Un responsable d'AQSIQ, citatper l'agència de notícies "Xinhua", ha assenyalat que les galetes prohibides a la Xina van ser interceptades abans de ser etiquetades en mandarí i, per tant, no van arribar als mercats.

Segons la nota oficial, l'alumini en alts nivells pot causar problemes gastrointestinals, anèmia o fins i tot pèrdua de memòria.

L'AQSIQ ha ordenat augmentar les inspeccions de qualitat d'aliments procedents d'Indonèsia i va demanar als importadors que especifiquin amb claredat als productors de l'arxipèlag sud-asiàtic els seus requisits sanitaris, per evitar noves sancions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.