Societat

El Bicing celebra el seu primer aniversari amb 130.000 abonats i més de 4.000 bicicletes repartides per tots els districtes de Barcelona

Barcelona

El Bicing compleix un any amb 130.000 abonats, 286 estacions en funcionament i més de 4.000 bicicletes repartides per tots els districtes de Barcelona. D'altra banda, el número mig d'usos és de 30.000 en dies laborables i de 19.000 en els festius.
El regidor de mobilitat, Francesc Narváez, acompanyat del gerent de l'Àrea Mobilitat de l'Ajuntament, Joan Albert Dalmau, i del conseller de BSM, Alfredo Morales, ha qualificat el servei d'un 'èxit' que ha superat totes les previsions.

A més, Clear Chanel, encarregada de gestionar el servei, i l'Ajuntament de Barcelona pretenen que, abans del mes d'agost, Barcelona presenti més de 400 estacions i 6.000 bicicletes.

Un bicing metropolità
Encara que no es plantegen incrementar l'horari del servei en dies laborables (de 05.00 a 24.00 hores), se segueix estudiant la possibilitat de crear un Bicing Metropolità, i a més, ha assenyalat el regidor, ja estan contractats 30 quilòmetres més de carril bici, que estaran en marxa en un termini de 6 mesos.

Les estacions més utilitzades són les de Plaça Tetuan, Plaça Catalunya i Plaça Universitat, que precisament es veuran reforçades, al costat de les de les platges, per poder atendre la demanda i evitar les esperes que, això no obstant, mai no acostumen a superar els cinc minuts.

Encara que diversos treballadors de l'empresa Clear Channel -encarregada prestar el servei i que ocupa unes 120 persones- han presentat una sèrie de denúncies per suposades contractacions irregulars, l'ajuntament nega aquests fets i assegura que s'han fet inspeccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.