Societat

Els grans dependents catalans podran rebre el servei d'assistent personal des d'avui

Llei Dependència

Els grans dependents catalans podran rebre a partir d'aquest dimecres el servei d'assistent personal i tindran dret a la prestació mínima garantida, gràcies a la publicació de l'ordre que regula aquestes dues prestacions en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), segons ha informat la conselleria d'Acció Social i Ciutadania.

Catalunya serà la primera comunitat a regular i oferir l'assistent personal, servei que està recollit a la llei de l'Autonomia Personal i de la Dependència però que el govern encara no havia concretat.

La conselleria calcula que unes 1.800 persones podran beneficiar-se d'aquesta prestació, que té un pressupost de 861.000 euros per a la seva aplicació, i que té dues tipologies. La primera és la d'acompanyament a activitats laborals i educatives, que es prestarà entre 60 i 80 hores mensuals, té un import màxim de 568,98 euros i és compatible amb altres prestacions del servei d'ajuda a domicili o de centre de dia.

La segona és la de suport personal i integració laboral i educativa, que inclou l'acompanyament per fer gestions fora del domicili i atenció personal a casa. Aquesta modalitat és de dedicació horària completa i l'import de la prestació equival a la que s'obtindria per una plaça residencial.

Els encarregats de prestar les dues modalitats han de ser majors d'edat, afiliats a la seguretat social i es tindrà en compte la seva experiència i formació en atribuir-los la seva tasca. Aquestes persones tindran un contracte civil de prestació de serveis entre el beneficiari i l'entitat o un contracte laboral entre el beneficiari i l'encarregat de l'assistència personal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.