Societat

La UGT no garanteix els serveis mínims decretats per la vaga de la dependència

UGT de Catalunya no garanteix que aquest dijous es compleixin els serveis mínims decretats amb motiu de la vaga del sector de la dependència, tal com van aprovar dimarts els delegats del sindicat en assemblea.

Aquest sector està en vaga des del 7 d'abril per reclamar la firma d'un conveni català, així com millores laborals, i mostrar el seu descontentament al posicionament de les patronals majoritàries, Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i la Unió Catalana d'Hospitals.

El sindicat manté convocada la vaga indefinida després que aquest dimecres no s'arribés a cap acord a la reunió a instància de la conselleria de Treball de la Generalitat entre totes les parts implicades.

Unes 200 persones es van concentrar ahir dimecres davant la seu dels serveis centrals de la conselleria per mostrar el seu suport al sindicat en la lluita per aconseguir el conveni català del sector.

UGT ha afirmat, en un comunicat, que s'han establert uns serveis mínims "abusius" amb els quals s'està negant als treballadors "el seu dret constitucional a reivindicar una dignificació dels seus salaris i les seves precàries condicions laborals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.