Societat

Creixen les denúncies a la comissaria de l'aeroport

Turistes denuncien robatoris o furts a Barcelona abans d'agafar el vol

No es descarta que alguna sigui falsa

@Els Mossos han detectat un augment de denúncies de turistes durant els mesos d'estiu a la nova comissaria de la T-1 de l'aeroport del Prat, que va ser inaugurada de manera oficial fa menys d'un any pel conseller d'Interior, Joan Saura. Gran part d'aquestes denúncies són fetes per turistes estrangers que han patit robatoris o furts durant les vacances a Barcelona o l'àrea metropolitana, i que aprofiten les hores prèvies a agafar el vol i tornar al seu país per denunciar els delictes, segons han explicat a aquest diari fons policials. “Prefereixen denunciar a les dependències de l'aeroport, perquè les oficines són noves, estan més buides, els agents tarden molt menys a atendre'ls i tenen la zona d'embarcament allà mateix, a poca distància de la comissaria”, remarquen les mateixes fonts.

De moment, ni els efectius dels Mossos d'Esquadra de l'aeroport del Prat de Llobregat, ni fonts oficials de la policia catalana han detectat cap denúncia falsa dels turistes, però tampoc descarten que se n'hagi presentat alguna durant l'estiu i se'ls hagi passat per alt. “No ens consta”, diuen. “De moment no hem detectat cap denúncia falsa”, remarquen des de l'aeroport.

“Els turistes pateixen el robatori o furt a Barcelona, però segueixen de vacances i l'últim dia, abans de tornar cap a casa, presenten la denúncia a la comissaria de l'aeroport”, asseguren des de l'oficina de comunicació dels Mossos d'Esquadra de la zona metropolitana sud.

Ningú té proves que algunes de les denúncies a la comissaria del Prat siguin falses, però el fet que la majoria de denunciants siguin turistes estrangers que asseguren que han estat víctimes de furts o robatoris a Barcelona, i que sigui abans de marxar al seu país, ha aixecat sospites en el cos, que en tot cas té el gran problema d'haver de demostrar amb proves que els delictes són inventats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.