Societat

Orígens d’Olot tanca amb rècord de visitants

La fira agroalimentària consolida en el seu desè aniversari l’aposta pels productes de qualitat i pel contacte entre productors i públic

Des de la primera edició, hi han passat 61.000 persones

La fira Orígens d’Olot ha tancat portes amb més de 6.500 persones i ha consolidat un creixement exponencial coincidint amb el seu desè aniversari. Els registres de tastets també van pujar un 2% respecte a l’any passat, fins als 45.000 –els visitants pagaven una entrada de 5 euros que els donava dret a cinc tastets–. Orígens va aplegar una seixantena d’expositors de tot Catalunya, amb un increment dels que treballen productes ecològics, que van representar un 38% del total. L’organització va fer balanç coincidint amb el desè aniversari. Segons les dades facilitades pel regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, des de la primera edició hi han passat 61.000 visitants i s’han venut 391.800 tiquets. Hi han exposat 620 productors i hi han participat més de 120 cuiners (50 estrelles Michelin).

L’organització ha informat que la despesa mitjana per visitant, segons les enquestes, ha estat de 50 euros, fet que consolida les dades de l’edició anterior, i ha destacat que hi ha hagut un nombre molt rellevant de professionals que han pogut conèixer els productes de qualitat a través dels mateixos productors i establir relacions comercials. Pel que fa a la procedència, un 70% eren de fora de la Garrotxa, especialment de Barcelona, Osona i el Maresme, i l’ocupació als allotjaments d’Olot ha estat un 7% més alta respecte al 2021, arribant gairebé al 90% el dissabte a la nit. A part de la zona dels expositors, la fira va comptar amb l’Aula Tast i l’Aula Cuina, amb sessions de cuina i demostracions en directe a càrrec de les cuineres i cuiners més rellevants del país. A més, va oferir nombroses propostes com el primer Concurs Nacional de Botifarra Catalana, organitzat junt amb la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn en col·laboració amb la Gastroteca.cat, que va guanyar Yolanda Preseguer, de la cansaladeria La Perla de la Garriga. Hi van participar 25 botifarres de 18 comarques.

Banyoles, capital del bestiar equí

La Fira de Sant Martirià de Banyoles, dedicada especialment al bestiar equí, va registrar molt de públic, tot i que no al nivell del 2019, previ a la pandèmia. Ho remarcaven fonts de l’organització, que, això no obstant, van fer-ne una valoració molt positiva. L’afluència més important es va registrar al matí, tant dissabte com diumenge, i sobretot el divendres, amb la presència de més de 3.000 escolars. A la mostra de races autòctones dels Països Catalans i la mostra de cavalls hi va haver molta participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

El Mercat de Nadal del Finlàndia, millor carrer guarnit de les festes de Sants

Barcelona
URBANISME

El govern de Castelldefels avança les obres per revertir el carril bici

castelldefels
SOCIETAT

Ajuts per treure l’amiant afectat per la pedregada a Sant Pere de Torelló

Sant Pere de Torelló
MEDI AMBIENT

Retiren la brossa marina de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre

La Ràpita

L’ICAG, compromès amb la nova llei de paritat

girona
URBANISME

Comencen a enderrocar l’edifici d’El Barco d’Esplugues de Llobregat

Esplugues de Llobregat
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc