Societat

Quatre clíniques avortistes inicien una setmana de vaga per denunciar la inseguretat jurídica dels professionals

CATALUNYA

Les quatre clíniques avortistes de l'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs (ACAI) de Catalunya han iniciat aquest dilluns una setmana de vaga, que demà s'estendrà a les trenta clíniques de la mateixa associació de l'estat espanyol, així com d'altres com la clínica Dator i Mediterránea Médica.

Entenen que ni des de del govern de l'estat, ni des de l'administració autonòmica de Madrid es garanteix "el dret de les dones a l'avortament ni la seguretat jurídica dels professionals del sector".

En aquest sentit, consideren que "l'assetjament i persecució" que pateixen els professionals de les clíniques acreditades s'ha agreujat "aquests dies" per l'actuació de "grups extremistes que busquen imposar la seva moral per sobre dels drets contemplats per la llei".

Suport de la Generalitat
La consellera de Salut, Marina Geli, ha afirmat avui que està "al costat" de les clíniques autoritzades per practicar avortaments, que avui han iniciat una vaga per protestar per la "desprotecció legal i institucional" en què es troben aquests centres després de la investigació de suposats avortaments il·legals.

La consellera ha volgut transmetre un missatge de "tranquil·litat" després de la polèmica que s'ha generat després de l'empresonament de cinc metges per la seva presumpta participació en la trama d'avortaments il·legals dirigida pel doctor Carlos Morín, responsable de les clíniques del grup Ginemedex.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.