Societat

La Guàrdia Civil deté set persones en la segona fase del cas dels avortaments il·legals

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí set persones, la majoria professionals de la medicina, per la seva relació amb la pràctica de suposats avortaments il·legals en clíniques de Barcelona que regentava el facultatiu Carlos Morín, segons que han confirmat fonts de la investigació.

La detenció d'aquestes set persones es produeix com a conseqüència de la investigació oberta pel jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, que manté des del 30 de novembre passat a la presó tres dels sis detinguts inicialment.

Segons les mateixes fonts, entre els set detinguts en aquesta segona fase de la investigació hi figuren psiquiatres i psicòlegs que s'encarregaven suposadament de falsificar els informes preceptius per justificar la interrupció de l'embaràs per risc per a la salut mental de la mare.
Aquesta suposada trama dedicada suposadament a la pràctica d'avortaments il·legals, especialment en dones en avançat estat de gestació, va ser descoberta arran d'un reportatge de la televisió danesa i es va investigar a Espanya després d'una querella presentada per l'associació catòlica e-Cristians.

La jutge que instrueix el cas va decretar presó incondicional per a Morín i la seva dona, María Luisa D.S., així com per a María Virtudes S.V., treballadora d'una de les clíniques del grup i estreta col·laboradora del principal imputat. En canvi, els altres tres acusats detinguts en la primera fase de l'operació, els metges Dimas A.C, Pedro Juan L.A. i Marcial R., van eludir la presó després de dipositar una fiança d'entre 2.000 i 4.000 euros.

Psicòleg de Can Brians
Un dels detinguts és un psiquiatre contractat pel Consorci Hospitalari de Terrassa que feia algunes guàrdies al centre penitenciari de Can Brians, segons han explicat des del Departament de Justícia. Segons el departament a aquest treballador se l'ha apartat del servei sense saber com queda el procediment judicial cap a ell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona