Societat

Soria s'alinea amb Geli i aposta per contractar metges estrangers mentre esperen homologar el títol

Salut

El ministre de Sanitat, Bernat Sòria, ha donat resposta positiva a les peticions que li ha fet aquest dilluns la consellera de Salut, Marina Geli, sobre la possibilitat de contractar metges estrangers mentre esperen l'homologació dels seus títols.

En una intervenció al Congrés, el ministre s'ha compromès a desenvolupar l'article 18 de la Llei d'Ordenació de les Professions Sanitàries que preveu el reconeixement a l'Estat de títols d'especialistes obtinguts en països no membres de la UE a efectes ''no mèdics'' però sí professionals.

Soria, que avui ha presentat al Congrés les línies mestres de la seva política en els pròxims quatre anys, ha assegurat que cal donar resposta a les necessitats del sistema de salut pública, i per aquest motiu ha avançat el seu executiu ''treballarà per millorar la integració d'especialistes formats en altres països que siguin requerits'', i ''sempre amb la millor garantia de la seva qualitat professional''.

La proposta
La consellera de Salut, Marina Geli, ha plantejat aquest dilluns al ministre de Sanitat, Bernat Sòria, la possibilitat de contractar metges estrangers que estan esperant homologar definitivament el seu títol, davant la situació de falta de professionals a Catalunya.
Després de la reunió mantinguda amb el ministre de Sanitat, Geli ha dit als mitjans de comunicació, que havia demanat a Bernat Sòria la possibilitat d'utilitzar l'article 18 de la llei d'ordenació de professionals sanitaris, que "permet la contractació de professionals estrangers que estan esperant l'homologació definitiva del títol".

Geli ha comentat que existeix la "necessitat imperiosa" de contractar professionals per cobrir les necessitats de Catalunya durant els mesos d'estiu, en què s'incrementa notablement la població.

Agilitzar l'homologació
"Necessitem al llarg de tot l'any la contractació de metges estrangers, però és especialment apressant aquest estiu", ha precisat la consellera, a l'hora que ha comentat que "és molt important" l'agilitació i homologació de títols, "la qual cosa no vol dir que tinguin menor qualitat els metges".

Els metges procediran d'Amèrica Llatina, ha comentat Geli, principalment de l'Argentina, Colòmbia i l'Equador, mentre que el personal d'infermeria provindrà dels països de l'Est.

En aquest sentit, s'ha referit a la nova oferta de titulacions de Medicina ratificada per l'Agència d'Avaluació de la Qualitat i l'Acreditació (Aneca) per a Catalunya, i ha explicat que s'ha aprovat "la creació de dues noves facultats de Medicina", i l'"ampliació de la unitat docent compartida entre la Pompeu Fabra i l'Autònoma".

Des del Col·legi de Metges s'han posicionat en contra de la proposta de Geli perquè consideren que "és inacceptable que es puguin contractar metges estrangers sense el títol homologat a l'estat espanyol".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.