Societat

Geli preveu que el 2008 tots els centres sanitaris compartiran els historials dels pacients en format digital

COMARQUES GIRONINES

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat aquest dissabte que un dels objectius del 2008 és que els hospitals i els Centres d'Atenció Primària comparteixin els historials dels pacients digitalitzats. Segons la consellera, "el 80% dels centres de primària ja van sense paper i això ha permès en molts casos ja retirar els arxius com és el cas de Can Gibert del Pla de Girona".

D'aquesta manera, aquest CAP és un dels centres pilot de Catalunya que compta amb la digitalització de les històries dels pacients, un procés que va començar el 2004 i que s'ha acabat tot just ara. Geli ha assegurat que ha estat un procés "molt laboriós" i que un dels reptes en aquesta legislatura és compartir el format digital entre tots els centres sanitaris, tant dels historials com també les plaques radiològiques. Segons Geli, es tracta d'un procés lent, perquè "ho ha de fer tot el sistema de Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.