Societat

El govern aprova la construcció d'un gran equipament sanitari al districte de Nou Barris de Barcelona

Salut

El govern de la Generalitat ha aprovat una partida de 348 milions d'euros per a la construcció i posada en funcionament d'un complex sanitari format per sis centres de salut a les antigues Cotxeres Borbó, al districte barceloní de Nou Barris.

En aquest espai, de gairebé 23.000 metres quadrats, es construirà "un centre compacte", segons Geli, que albergarà un nou centre d'atenció primària (CAP), un espai polivalent d'atenció continuada, serveis sociosanitaris, de salut mental i de rehabilitació.

El nou equipament, que també comptarà amb un poliesportiu, una biblioteca i albergarà a més la seu del departament d'Acció Social i Ciutadania, es podria començar a construir en el primer semestre d'aquest any, i entrar en funcionament el 2010.
El nou complex sanitari donarà servei a Nou Barris i a una part d'Horta-Guinardó, que sumen una població d'unes 450.000 persones.

Conveni de col·laboració
Aquest complex neix fruit d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat aquest projecte a la roda de premsa posterior al consell de govern, acompanyada de la directora general de Comunicació, Aurora Masip.

El consell de govern, que ha presidit José Montilla des de les deu del matí, també ha donat llum verda a acords en matèria de finançament d'universitats, educació i tractament d'aigua, entre d'altres.

El govern ha aprovat la convocatòria d'oposicions per cobrir 6.740 places de mestres i professors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.