Societat

Steve Jobs presenta el nou iPhone 3G

Tecnologia

Els deu milions d’iPhones que Steve Jobs s’havia proposat vendre en el primer any del mòbil d’Apple s’han quedat en només sis. L’èxit als Estats Units no s’ha reproduït a Europa, on els usuaris reclamem més velocitat d’accés mòbil a internet, estem acostumats a funcions que el model original no ofereix i volem poder carregar-hi programes externs per aprofitar les possibilitats d’un aparell que pot arribar a ser com un ordinador de butxaca.

El mercat internacional reclamava un nou iPhone de tercera generació, i això és el que Steve Jobs va presentar ahir a San Francisco en l’acte inaugural de la convenció mundial de programadors del món d’Apple. El nou iPhone 3G permetrà descarregar més ràpid el correu, navegar per les pàgines web i penjar fotografies directament als blogs.
També serà més prim i portarà un GPS per saber on som en tot moment.

Però sobretot serà més barat: Apple creu que més de la meitat dels consumidors que volen un iPhone no l’han comprat pel seu elevat preu i ha decidit posar-los-ho fàcil: els dos nous models 3G, amb 8 i 16 gigabytes de memòria, costaran respectivament un màxim de 199 i 299 dòlars (127 i 191 euros al canvi), la meitat del que costava el model original quan va sortir a la venda. L’iPhone no fa gran cosa més que no facin també altres mòbils avançats, però ho fa de forma més elegant, i ara a un preu similar o més baix.

Els nous iPhones 3G arribaran aquest any a 70 països de tot el món, però l’11 de juliol ja sortiran a la venda a 22 Estats, entre d’altres, l’espanyol, on s’ha confirmat que el vendrà la companyia Telefónica. Això sí, encara no s’han confirmat el preu ni la modalitat de contracte.

Els nous models ja faran servir la nova versió 2.0 del software intern del terminal, que afegeix funcions tan desitjades com la cerca de noms en l’agenda i la possibilitat d’instal·lar programes de tercers, descarregats de la botiga iTunes d’Apple. A més, les empreses ja podran gestionar els mòbils del seu personal com si fossin uns ordinadors més i fer-los compatibles amb els sistemes informàtics corporatius. Per mostrar les possibilitats d’entreteniment del nou telèfon, Apple va triar una empresa catalana de videojocs, Digital Legends.models, blanc i negre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.