Societat

Apple posa al dia l'iPhone amb més prestacions

El nou model, el 3GS, arriba demà al mercat. Aquells que ja disposin d'un aparell podran descarregar-se les novetats gratuïtament

A partir d'aquesta setmana, els posseïdors del mòbil d'Apple tindran a l'abast les mateixes possibilitats que els d'altres telèfons avançats del mercat. Amb l'iPhone es podran enviar fotografies i vídeos a altres mòbils, copiar i enganxar dades d'un programa a un altre, enregistrar vídeos i editar-los en el mateix telèfon, marcar un número amb la veu, fer servir el mòbil com a navegador GPS i arribar fins al vespre sense haver hagut de tornar a carregar la bateria.

Aquestes són algunes de prestacions del nou model d'iPhone, el 3GS, que també estan disponibles per als usuaris que disposin d'un telèfon d'Apple gràcies a una actualització del software intern, que es pot descarregar gratuïtament des d'ahir mitjançant el programa iTunes.

La nova versió també serveix per al reproductor multimèdia portàtil iPod Touch, que és com un iPhone però sense funcions telefòniques. Entre tots dos models porten venudes, segons Apple, més de 40 milions d'unitats a tot el món, i generen al voltant del 70% del total dels accessos a internet des de telèfons mòbils a l'Estat espanyol.

El fabricant també ha incorporat altres novetats al nou telèfon, com ara una càmera de 3 megapíxels de resolució -la del model anterior en té només dos-; una brúixola que complementa el GPS per indicar cap on hem d'anar, a més d'on ens trobem; el doble de memòria interna -hi ha models amb 16 i 32 gigabytes- i un microprocessador més ràpid.

El nou model d'iPhone, anomenat 3GS, que Movistar començarà a vendre demà a la seva xarxa de botigues, serà una mica més econòmic que el seu predecessor quan va sortir al mercat fa 11 mesos. Els clients d'altres companyies que es passin a Movistar i contractin un consum mensual mínim de 40 € de veu i 25 € d'internet mòbil durant un any i mig podran tenir la versió de 16 GB sense pagar res, i la de 32 GB per 79 €. Movistar també ofereix condicions especials als que ja en siguin clients.

L'iPhone nou i els ja existents es podran fer servir com a mòdem per connectar un ordinador portàtil a internet. A diferència del que passa en altres països, aquí es podrà fer amb qualsevol de les tarifes de dades disponibles, incloses les de 15 i 25 € al mes, però també se n'ofereix una de 39 € que inclou més volum de transferència a la velocitat màxima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.