Societat

El tauró de la Mar Bella podria haver-se traslladat a Vilanova

El tauró de grans dimensions que va ser vist ahir a la platja barcelonina de la Mar Bella podria haver-se desplaçat cap a Vilanova i la Geltrú, segons un avís no comprovat rebut a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM), amb seu a Premià de Mar.

Fonts de la CRAM han assegurat a l'AVUI.cat que un testimoni ha albirat el que li semblava un tauró, però no s'ha pogut comprovar la informació perquè ja era gairebé mitja tarda i comença a haver-hi poca llum. L'expedició, per tant, s'ha ajornat per a aquest dissabte al matí.

El tauró va sorprendre ahir dijous, a mitja tarda, un grup que feia esquí aquàtic i que va alertar el Servei de Salvament Marítim. Una llanxa de Salvament Marítim tripulada per personal de la Creu Roja i amb dos membres de la CRAM a bord va sortir a buscar l'animal, ja que acostar-se massa al litoral pot ser letal per als esquals. La recerca es va iniciar cap a les sis i es va abandonar poc abans de tres quarts de set per falta de llum.

Segons els testimonis, el tauró podria fer uns sis metres de llargada i podria estar ferit. Es podria tractar d'una tauró pelegrí, la segona espècie més gran després del tauró balena, que s'alimenta de plàncton i peixos petits.

L'estiu passat, un tauró gris d'uns 18 anys va rondar la platja del Miracle de Tarragona fins que va poder ser capturat. Va ser traslladat a l'Aquarium de Barcelona, on va morir. L'autòpsia va revelar que s'havia empassat dos hams.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.