Societat

Els experts de l'Aquarium no poden capturar el tauró per culpa de la mala mar

Cinc experts de l'Aquarium de Barcelona han estat aquest matí a la platja del Miracle de Tarragona amb l'objectiu de capturar el tauró que des de fa tres dies s'acosta a les roques. Els submarinistes han estès unes xarxes per a agafar-lo i així portar-lo, sense necessitat de sedar-lo, a uns contenidors amb aigua.

El tauró ha aparegut breument cap a les 11, però no ha estat capturat en aquell moment perquè hi havia mala mar i la tasca es complicava molt. Les tasques es reprendran, en principi, demà dilluns.

Segons la regidora de Medi Ambient, Carme Crespo (PSC), els pescadors del barri del Serrallo ja han vist abans moltes vegades taurons d'aquest tipus, coneguts comunament com Marraco, "tot i que no tan a prop de la costa".

A l'Aquarium
Una vegada capturat s'analitzaran diversos punts de la costa per descobrir per quin motiu el tauró va arribar fins a peu de roques. Alhora, se seguirà de prop el mar per si de cas hi hagués més d'un animal, ja que "en tal cas s'actuaria de la mateixa forma que ara", ha dit Crespo.

L'esqual és un tauró gris d'1,6 metres de llarg i "no és perillós", tot i que, com a mesura de precaució, es tanca la platja al bany a la zona pròxima a les roques fins que se'l trobi, "perquè si algú vol tocar-lo o molestar-lo, l'animal pot regirar-se i atacar". De tota manera, Crespo ha explicat que a tot el món només es compten quatre casos d'atacs d'aquesta espècie.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.